Herhaalmedicatie van andere specialisten rechtstreeks via de apotheek! – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

  • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
  • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
  • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
  • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Terug naar overzicht

Herhaalmedicatie van andere specialisten rechtstreeks via de apotheek!

Recent is er een werkafspraak gemaakt tussen de specialisten in het ziekenhuis en de huisartsen over het voorschrijven van herhaalmedicatie. Er was namelijk veel verwarring over welke medicijnen een patiënt gebruikt omdat door allerlei verschillende artsen allerlei verschillende medicijnen, voorgeschreven werden. Hierdoor wisten artsen soms nieteens precies wat de patiënt gebruikt aan medicijnen. Om dit probleem te ondervangen is het volgende afgesproken: als een patiënt bij een specialist (bijvoorbeeld cardioloog, longarts, dermatoloog, maag-darm-lever arts etc) onder controle is, dan horen de recepten voor die medicijnen die bij dat specialisme horen (bijvoorbeeld hartmedicijnen door de cardioloog, longmedicijnen door de longarts, etc) door die betreffende specialist voorgeschreven te worden. Maar omdat het soms lastig is voor een patiënt om naar verschillende afdelingen in het ziekenhuis te bellen om daar de recepten voor verschillende medicijnen te verkrijgen, is afgesproken dat een patiënt de medicijnen van de specialist rechtstreeks bij de apotheek kan bestellen. De apotheek is dan verantwoordelijk om bij de verschillende specialisten, de juiste recepten te krijgen. Om deze afspraak goed te laten werken zal de huisarts dan ook weigeren om recepten te maken voor medicijnen die bij de specialist horen.
Dus: als u bij een specialist onder controle bent en u moet nieuwe medicijnen hebben die bij dat specialisme horen, dan kunt u deze medicijnen rechtstreeks bij uw apotheek aanvragen. 

Publicatiedatum: 17-05-2021