Samenvatting Corona Virus richtlijnen en beleid – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

 • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
 • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
 • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
 • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
 • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Terug naar overzicht

Samenvatting Corona Virus richtlijnen en beleid

Bronnen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen en https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

 • Ter voorkoming van de verspreiding van het Corona Virus zijn de volgende landelijke adviezen van kracht:
 • Was vaak uw handen, gedurende 20 seconden lang met water en zeep, daarna uw handen goed drogen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus af te vegen en gooi deze zakdoekjes na gebruik weg. Was daarna uw handen.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. Als u ziet dat het te druk is ergens en het dus lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden: ga weg. Dit geldt voor iedereen en overal: op straat, in winkels of andere gebouwen. Mensen die tot één huishouden behoren hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren.
 • U ontvangt maximaal 6 personen vanaf 12 jaar thuis, of dit nu binnen of buiten is.
 • Werk zoveel mogelijk thuis. Blijf in de buurt van huis. Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets. Mijd de spits.
 • Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan. Niet-medische mondkapjes zijn verplicht in het in het openbaar vervoer, omdat 1,5 meter afstand hier niet altijd mogelijk is. Door het gebruik van een mondkapje, beschermt u uzelf en de andere reizigers. Het dragen van een niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.
 • Niet-medische mondkapjes kunt u kopen of zelf maken. Zie de link Covid19_niet-medisch+mondkapje
 • Heeft u milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heeft u plotseling verlies van reuk of smaak? Blijf thuis, laat u testen, ziek uit. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Laat anderen bijvoorbeeld de hond uitlaten, boodschappen doen of laat boodschappen bezorgen. Als u 24 uur lang geen klachten meer heeft, dan mag u weer naar buiten. Mensen werkzaam in cruciale beroepen en vitale processen moeten soms wel doorwerken (overleg met uw werkgever).
 • Heeft u milde klachten (zoals bovenstaand) en daarbij ook koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid? Blijf thuis, laat u testen, ziek uit. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Heeft u huisgenoten, dan mogen zij ook niet naar buiten tot de uitslag van de test bekend is. Als uit uw test blijkt dat u geen Corona heeft, mogen huisgenoten, als zij klachtenvrij zijn, weer naar buiten. Voor uzelf geldt: ziek uit en blijf thuis tot u minstens 24 uur lang geen klachten meer heeft. Als uit uw test blijkt dat u wel Corona heeft, blijven ook huisgenoten, ook al zijn ze klachtenvrij, thuis voor minstens 10 dagen, als iemand daarna gedurende 24uur klachtenvrij is, dan mag hij of zij weer naar buiten. Ook personen werkzaam in de vitale sector of met cruciale beroepen blijven thuis wanneer ze een Corona besmetting hebben.
 • Gaan de klachten niet over, worden ze erger of krijgt u nieuwe klachten (onafhankelijk of het al dan geen Corona betreft)? Bel dan de huisarts. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

Al deze maatregelen zijn noodzakelijk om een tweede golf van Corona besmettingen tegen te gaan.
Om de besmettingen op de praktijk zoveel mogelijk tegen te gaan, is er besloten om alle uitstelbare zorg, uit te stellen, denk hierbij aan spreekuren voor Diabetes, Hart en Vaatziekten, COPD, Ouderenzorg, en behandelingen bij de assistentes. Als de mogelijkheid er is of wanneer het nodig is zal er telefonisch contact zijn met de praktijkondersteuners. Zo kunnen we de juiste zorg bieden zonder dat niet besmette patiënten het risico lopen het virus te krijgen.
De praktijk is alleen geopend voor mensen die een afspraak hebben. Indien u geen afspraak heeft verzoeken wij u dringend niet naar de praktijk te komen maar eerst te bellen.

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.

https://www.thuisarts.nl/corona

Heeft u milde klachten en wilt u zich laten testen? Maak een afspraak bij de:

GGD 0800-1202

Voor algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksnummer van het:

RIVM (0800) 13 51.

Mocht u problemen ervaren doordat u in quarantaine of thuisisolatie zit kunt u contact opnemen met:

Het Rode Kruis: 070-4455888

 

Als u denkt dat u besmet bent kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus

Publicatiedatum: 17-05-2021