Recepten – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

  • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
  • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
  • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
  • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Recepten

Herhalingsrecepten
Als u medicijnen nodig hebt, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschijven. In sommige gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de pil gebruikt of een chronische aandoening hebt. Als uw medicijnen op zijn, kunt u de assistente bellen voor een herhalingsrecept of de receptenlijn inspreken via het telefoonmenu van de praktijklijn. Dit is keuze nummer 2. Als u het bandje gehoord heeft wat er ingesproken dient te worden drukt u nogmaals op 2 hierdoor start de opname functie. Doet u dit niet dan heeft u kans dat het niet opgenomen word of dat u doorverbonden word naar de assistente.
De herhaalreceptenlijn is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Alleen bij afwezigheid van de huisarts niet.
Bij afwezigheid van de huisarts kunt u uw chronische medicijnen, rechtstreeks bij uw apotheek ophalen.
 
De meeste apotheken bieden ook de herhaalservice aan. Hierbij worden chronische recepten per 3 maanden afgeleverd via de apotheek en regelen zij de recepten voor u. Als u hier interesse in heeft overleg dan met uw eigen apotheek.