Recepten – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu links kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Recepten

Herhalingsrecepten
Als u medicijnen nodig hebt, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschijven. In sommige gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de pil gebruikt of een chronische aandoening hebt. Als uw medicijnen op zijn, kunt u de assistente bellen voor een herhalingsrecept of de receptenlijn inspreken via het telefoonmenu van de praktijklijn. Dit is keuze nummer 2. Als u het bandje gehoord heeft wat er ingesproken dient te worden drukt u nogmaals op 2 hierdoor start de opname functie. Doet u dit niet dan heeft u kans dat het niet opgenomen word of dat u doorverbonden word naar de assistente.
De herhaalreceptenlijn is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Alleen bij afwezigheid van de huisarts niet.
Bij afwezigheid van de huisarts kunt u uw chronische medicijnen, rechtstreeks bij uw apotheek ophalen.
 
De meeste apotheken bieden ook de herhaalservice aan. Hierbij worden chronische recepten per 3 maanden afgeleverd via de apotheek en regelen zij de recepten voor u. Als u hier interesse in heeft overleg dan met uw eigen apotheek.