Opleidingspraktijk – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

  • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
  • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
  • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
  • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Opleidingspraktijk

Wij leiden nieuwe collega’s op. Gezien het huisartsen tekort in de regio wil huisartsenpraktijk Kuiperij graag bijdragen aan het opleiden van nieuwe dokters en ondersteunend personeel.
U kunt ons daarbij helpen door een afspraak te accepteren bij een van onze artsen in opleiding. Ze werken altijd onder supervisie van een van de zorgprofessionals binnen onze huisartsenpraktijk. Daarnaast houdt dokter Kuiperij ook nog steeds spreekuur.
Welke mensen bieden wij een kans?

Doktersassistente

Via het ROC van Twente leiden we assistente op. Gedurende 10 weken worden ze door ons assistententeam wegwijs gemaakt in alle voorkomende werkzaamheden in onze praktijk.

Physisian Assistant

Vanaf september 2021 is Mw. Andrea Schot in dienst bij onze praktijk. Ze volgt de opleiding tot Physisian Assistant aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Co-assistent

Een co-assistent is in opleiding tot basisarts. Een deel van deze opleiding is een coschap van 4 weken in de huisartsgeneeskunde. Ook de co-assistent werkt onder supervisie van de huisarts.

AIOS

Een afgestudeerd arts kan zich specialiseren tot huisarts, dit is een driejarige opleiding. Tijdens het eerste en het derde jaar van de huisartsopleiding lopen de AIOS stages in een huisartsenpraktijk.
Wij vinden het belangrijk om een aandeel te hebben in de ontwikkeling van de huisartsenzorg en doen dit door mee te werken aan deze opleidingsmogelijkheid. Wij waarderen het dan ook zeer dat u als patiënt hieraan meewerkt.
De opleiding van de AIOS staat onder de verantwoordelijkheid van de opleider: huisarts Kuiperij. De AIOS werkt zelfstandig. De patiënten contacten worden dagelijks nabesproken met de opleider. Wanneer het nodig is gebeurt dit ook wel tijdens het patiëntencontact.
Vanaf september 2021 is mw. Jeanine van Ankum gedurende 1 jaar aanwezig onze praktijk, zij is een eerstejaars huisarts in opleiding.

Video-opnames van uw gesprek (consult) met de Aios

Het kan voorkomen dat wij om uw toestemming vragen, om een video-opname te mogen maken van het gesprek (consult) dat u heeft met de huisarts in opleiding. Opnames uit de spreekkamer zijn zeer leerzaam en vormen een belangrijk deel van de huisartsopleiding.
Het is de bedoeling dat het gesprek volledig wordt opgenomen, inclusief de tijd van het eventuele lichamelijk onderzoek. Het lichamelijk onderzoek zal echter niet op beeld zichtbaar zijn.
De video-opnames worden alleen gebruikt voor het onderwijs of de beoordeling van de huisarts in opleiding. De opnames worden dus niet in uw medisch dossier opgenomen.

Voordat de opname begint, geeft de huisarts in opleiding een toelichting en kunnen ook uw eventuele vragen hieromtrent worden beantwoord. Wanneer u geen toestemming geeft, worden er ook geen video-opnames gemaakt.
Ook tijdens het gesprek kunt u op ieder gewenst moment de toestemming voor de opname weer intrekken. De video-opname wordt dan gestopt en de vastgelegde beelden zullen meteen worden vernietigd.

U kunt er op vertrouwen dat deze video-opnames alleen gebruikt worden voor onderwijsdoeleinden. De opnames vallen onder het medisch beroepsgeheim, en deze zullen na de bespreking met dr. Kuiperij worden vernietigd. Uw privacy is volledig gewaarborgd.