Nadenken over levenseinde belangrijk! – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

  • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
  • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
  • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
  • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Terug naar overzicht

Nadenken over levenseinde belangrijk!

Door de huidige Corona-crisis wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is om al voordat u erg ziek wordt, goed nagedacht te hebben over wat u voor wensen heeft ten aanzien van uw levenseinde.

Het gaat om vragen zoals:

Kunt en wilt u gereanimeerd worden bij een hartstilstand?
Wat is lijden voor u? Welke behandelingen zijn er om pijn en lijden te verlichten?
Wilt u een behandeling wel of juist niet? Maak dan een wilsverklaring.
Denkt u aan euthanasie?
Hoe kunt u uw leven zo goed mogelijk afronden?

Thuisarts.nl biedt u een handige keuzehulp om u te helpen bij deze lastige vragen. Zie https://www.thuisarts.nl/keuzehulp/verken-uw-wensen-voor-zorg-en-behandeling

Natuurlijk bent u van harte welkom om contact op te nemen met de praktijk als u vragen of twijfels heeft over dit moeilijke onderwerp van uw levenseinde.

Publicatiedatum: 17-05-2021