Kwaliteit – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

  • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
  • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
  • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
  • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Kwaliteit

Praktijk Accreditatie

               
Trots kunnen wij melden dat praktijk Kuiperij sinds 2014 het landelijke kwaliteitskeurmerk voor huisartsenpraktijken draagt.
Dit keurmerk houdt in dat er kwalitatief goede huisartsenzorg wordt geleverd.
 

Kwaliteit

De medische wetenschap is net als de gehele maatschappij voortdurend in ontwikkeling. En als huisartsenpraktijk proberen we in deze ontwikkelingen met onze tijd mee te gaan. Hiervoor volgt bijvoorbeeld iedereen die bij huisarstenpraktijk Kuiperij werkt, geregeld nascholingen.
 
Een andere methode om kwaliteit te verbeteren is door kritisch naar ons functioneren te kijken, opmerkingen en klachten die wij zelf zien of die gemeld worden, te analyseren en hierop verbeteringen door te voeren. Jaarlijks krijgt de praktijk allerlei overzichten over bijvoorbeeld voorgeschreven recepten, vergeleken met het gemiddelde van alle praktijken in Enschede. Ook dergelijke overzichten worden kritisch bekeken en zonodig worden hierop veranderingen doorgevoerd.
 
Door middel van het NHG accreditatie traject, wordt de kwaliteit van zorg in de huisartspraktijk gemeten. Wij worden gecontroleerd op kwaliteit van geleverde medische zorg, inrichting, bereikbaarheid, zorg voor de medewerkers etc. Een keer per drie jaar vindt de visitatie door het NPA plaats om te controleren of de kwaliteit van zorg goed loopt.