Goede Doelen – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

  • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
  • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
  • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
  • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Goede Doelen

Kinderen Kankervrij

Huisartspraktijk Kuiperij ondersteunt
het Kinderen Kankervrij Fonds, door
elk kind bij de geboorte een KIKA beer kado te doen.

We vinden KIKA een fonds dat al jarenlang perfect werk verricht voor een belangrijke zaak

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft namelijk fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.
Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

Klik op de volgende link http://www.kika.nl/steun-kika/doneer/ als u ook het KIKA fonds wilt ondersteunen.

Huisartsenpraktijk Kuiperij steunt Stichting Kiliminjaro

In Afrika zijn ziekenhuizen, healthcentres en dispensaries waar artsen, vroedvrouwen en medical assistents de noodzakelijke medische handelingen verrichten. Hulpmiddelen voor het stellen van een juiste diagnose zijn vaak uiterst beperkt en mogelijkheden voor aanvullende scholing ontbreken veelal. Om de snelle ontwikkeling in de geneeskunde te kunnen volgen, met name die op het gebied van diagnostiek, is het noodzakelijk dat in ontwikkelingslanden zoals Tanzania nieuwe kennis en inzichten worden overgedragen door middel van congresbezoek, voordrachten en publicaties. Met ingang van 1 januari 1988 werd de stichting Kilimanjaro opgericht met als doel: de uitwisseling en promotie van wetenschappelijk onderzoek en medische kennis tussen Nederlandse artsen en artsen werkzaam in Afrika. In augustus 1988 werden, door middel van een notariële akte, de doelstellingen vastgelegd.
Voor meer informatie zie http://stichtingkilimanjaro.nl
Huisartsenpraktijk Kuiperij steunt Stichting AAP
AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen en leeuwen. Helaas bevinden veel dieren zich nog in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. AAP pakt het probleem bij de wortels aan. We geven voorlichting en pleiten voor betere wetgeving voor dieren in heel Europa.De dieren die dringend hulp nodig hebben, vangen we op zodat ze op adem kunnen komen. Ons team helpt ze gezond te worden en weer ‘dier’ te zijn, waarna we een permanent onderkomen voor ze zoeken. Zo is er in onze Nederlandse en Spaanse opvang weer plek voor andere dieren in nood. Bovendien delen we onze kennis en werken we graag samen met soortgelijke organisaties om zo onze impact te vergrotenpraktijk Kuiperij steunt Stichting AAP door het verzamelen van CartridgesKijk voor meer informatie op https://www.aap.nl/nl

Lyli Cards

Praktijk Kuiperij koopt via Lyli cards kaarten die wij versturen wanneer zich een bijzondere situatie voordoet bij patiënten. Middels de koop van deze kaartjes steunen wij een goed doel dat gekozen word door lyli cards.

Project vanaf september 2019  |   kaarten, geurzakjes en labels

Vanaf september 2019 sparen we voor een nieuw doel. We steunen met de verkoop van onze kaarten, geurzakjes en labels de familie Brugmans die als pilotenechtpaar is uitgezonden voor MAF. De familie Brugmans woont en werkt in Zuid Soedan.

MAF (Mission – Aviation – Fellowship) zet zich in voor mensen in moeilijk bereikbare gebieden. Met 130 vliegtuigen, en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar voor medische en andere hulp, én het Evangelie.

voor meer informatie https://www.lylicards.nl/#