Corona vaccinaties, laatste stand van zaken huisartsen – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

  • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
  • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
  • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
  • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Terug naar overzicht

Corona vaccinaties, laatste stand van zaken huisartsen

Bericht 1-4-2021 LHV, Landelijke Huisarts Vereniging:

Volgende week komt er veel meer AstraZeneca-vaccin beschikbaar. RIVM en SNPG leveren deze vaccins zo snel als mogelijk uit aan de huisartsenpraktijken in de provincies die nog geen vaccins hebben ontvangen. Deze praktijken ontvangen grotere aantallen dan in de andere provincies tot nu toe is gebeurd. Daarmee kunnen zij een groter deel van hun eerste doelgroep vaccineren en de niet-mobiele thuiswonende patiënten aan huis vaccineren.

De huisartsen in Overijssel, Groningen, Friesland en Noord-Holland kunnen daarmee al in hun eerste vaccinatieronde al hun patiënten tussen de 60 tot en met 64 jaar prikken, plus mensen met het syndroom van Down en mensen met morbide obesitas van 18 tot en met 74 jaar. Tevens kunnen ze hun niet-mobiele patiënten vanuit deze levering vaccineren.

Concreet voor onze praktijk:

Onze patiënten die in aanmerking komen voor deze ronde Corona vaccinaties zullen een uitnodiging ontvangen waarin de twee data en tijden genoemd staan dat zij voor de vaccinatie kunnen komen.

Belangrijk zijn de volgende punten:

– In de uitnodigingsbrief zitten naast de uitnodiging, veel andere papieren. Een ervan is om na te gaan of u de vaccinatie mag hebben. Als u een van de vragen met “ja” beantwoordt, belt u dan daags voor de afspraak de praktijk om te overleggen. Een ander formulier is om te vragen of u toestemming geeft om uw vaccinatie door te geven aan het RIVM. Het doel van het doorgeven aan het RIVM is omdat er een vaccinatiepaspoort in ontwikkeling is en wanneer die klaar is, de gevaccineerde mensen, zo’n paspoort gaan krijgen.

– Kom niet naar de praktijk wanneer u klachten heeft die kunnen passen bij Corona, belt u dan de afspraak af.

– Wanneer u bloedverdunners gebruikt, dan moet u de prikplek 10min zelf afdrukken na de injectie.

– Na de vaccinatie moet u 15min op de praktijk blijven, daarna mag u weg

Publicatiedatum: 17-05-2021