Corona vaccinaties, laatste stand van zaken huisartsen – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu links kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

« Terug naar het overzicht

Corona vaccinaties, laatste stand van zaken huisartsen

Bericht 1-4-2021 LHV, Landelijke Huisarts Vereniging:

Volgende week komt er veel meer AstraZeneca-vaccin beschikbaar. RIVM en SNPG leveren deze vaccins zo snel als mogelijk uit aan de huisartsenpraktijken in de provincies die nog geen vaccins hebben ontvangen. Deze praktijken ontvangen grotere aantallen dan in de andere provincies tot nu toe is gebeurd. Daarmee kunnen zij een groter deel van hun eerste doelgroep vaccineren en de niet-mobiele thuiswonende patiënten aan huis vaccineren.

De huisartsen in Overijssel, Groningen, Friesland en Noord-Holland kunnen daarmee al in hun eerste vaccinatieronde al hun patiënten tussen de 60 tot en met 64 jaar prikken, plus mensen met het syndroom van Down en mensen met morbide obesitas van 18 tot en met 74 jaar. Tevens kunnen ze hun niet-mobiele patiënten vanuit deze levering vaccineren.

Concreet voor onze praktijk:

Onze patiënten die in aanmerking komen voor deze ronde Corona vaccinaties zullen een uitnodiging ontvangen waarin de twee data en tijden genoemd staan dat zij voor de vaccinatie kunnen komen.

Belangrijk zijn de volgende punten:

– In de uitnodigingsbrief zitten naast de uitnodiging, veel andere papieren. Een ervan is om na te gaan of u de vaccinatie mag hebben. Als u een van de vragen met “ja” beantwoordt, belt u dan daags voor de afspraak de praktijk om te overleggen. Een ander formulier is om te vragen of u toestemming geeft om uw vaccinatie door te geven aan het RIVM. Het doel van het doorgeven aan het RIVM is omdat er een vaccinatiepaspoort in ontwikkeling is en wanneer die klaar is, de gevaccineerde mensen, zo’n paspoort gaan krijgen.

– Kom niet naar de praktijk wanneer u klachten heeft die kunnen passen bij Corona, belt u dan de afspraak af.

– Wanneer u bloedverdunners gebruikt, dan moet u de prikplek 10min zelf afdrukken na de injectie.

– Na de vaccinatie moet u 15min op de praktijk blijven, daarna mag u weg

Publicatiedatum: 17-05-2021