Bloedprikken – Huisartsenpraktijk Kuiperij – Enschede

Welkom op de website van Huisartspraktijk Kuiperij

In verband met de stijgende coronabesmettingen en bijbehorende maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt zorgvuldiger af te wegen wie er al dan niet naar de praktijk mag komen voor een afspraak. Dit beleid is ter bescherming van uzelf, van onze medewerkers en de kwetsbare patiënten in de praktijk.
Natuurlijk willen wij u wel zo goed als mogelijk blijven helpen. Gezien de omstandigheden kan het zijn dat hulp via andere vormen van contact zal verlopen zoals het via een beveiligde verbinding mailen van foto's of een telefonische afspraak met een van de medewerkers.

Indien u een afspraak heeft op de praktijk houdt u dan rekening met het volgende:

  • Wanneer u klachten heeft die mogelijk passen bij Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, ziek gevoel) komt u dan NIET naar de praktijk maar bel ter overleg. Soms is het mogelijk de klachten telefonisch te bespreken of is het noodzakelijk de afspraak te verplaatsen.
  • Als u klachten heeft die passen bij het Corona virus. Laat u zich dan testen bij de GGD, ook als u volledig gevaccineerd bent.  Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer testen. Een negatieve thuistest is helaas niet voldoende.
  • Bij binnenkomst in de praktijk is een mondkapje verplicht. Indien u het mondkapje vergeten bent, kunt u een mondkapje vragen bij de balie.
  • Indien u klachten heeft maar toch een consult nodig heeft volgt u dan de aanwijzingen van de assistente die u telefonisch te woord staat.
  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Bij huisartspraktijk Kuiperij kunt u terecht voor reguliere eerstelijns zorg. Met ons hele team streven wij na om laagdrempelig en met aandacht voor de persoon een goede kwaliteit en continuïteit van zorg te leveren.
Via het keuzemenu  kunt u meer over ons en de praktijkvoering te weten komen.

Bloedprikken

Op werkdagen is het mogelijk om op meerdere locaties binnen Enschede bloed te laten prikken bij prikposten van Medlon of SHO  
Als u gebeld heeft met de praktijk kunnen de onderzoeken digitaal aangevraagd worden via de computer. U hoeft dan geen formulier meer op te halen bij de praktijk.  De assistente zal u dan ook vragen bij welke organisatie u gaat prikken. Voordat u gaat bloedprikken is het noodzakelijk om een afspraak in te plannen bij Medlon of SHO
 
Voor sommige testen zal de assistente/huisarts of praktijkondersteuner u vragen naar de praktijk te komen. Bijv voor ontstekingswaarde of de 3 maandelijkse diabeterscontrole, U hoeft hiervoor niet meer per se naar een prikpost. Dit zal in overleg met huisarts uitgevoerd worden. U krijgt dan van de assistente/praktijkondersteuner een vingerprik en worden de testen uitgevoerd op apparaten van Medlon. Hiervoor staan wij onder controle en is er regelmatig overleg met Medlon
Indien u hier vragen over heeft kunt dit altijd aangeven bij de assistente. 
 
Voor meer informatie over de prikposten kunt kijken op 
https://www.sho.nl/  of  https://www.medlon.nl/